Friday, August 15, 2014

jantan betina.

Assalamualaikum.

Setiap kali raya aku ada masalah. Masalah boleh setel sebenarnya tapi sebab aku ambik mudah setiap tahun makanya aku masih berdepan masalah serupa. Padan muka..dia macam kau tahu ada lubang depan kau tapi setiap kali lalu kau terjatuh jugak ke dalam tu. Ceh over kejap aku rasa..haha. Aku nak cerita keluh kesah aku bila kena buat ketupat pulut ja sebenarnya.

Okay..tak susah pun nak buat ketupat pulut. Yang susah bila dia ada jantina. Ye ada jantan betina, sapa reka jenis balutan ni pun taktahu lah. Tapi aku stress sebab aku hidup dalam kekeliruan jantina ketupat. Mereka mahukan ketupat jantan, and me..i'll always make ketupat betina..why ha? Lagi senang kot..lalala. Kalau ikut hati memang sesuka hatiku sahajalah lipatan ketupat ittew. Tapi well bila buat sesama dengan golongan emak-emak, tok nenek semua memang kena kondem lah.. TT

Sekarang kau tengok jenis ketupat ini. and they want ketupat jantan. Diskriminasi tahu. LOL padahal aku bengang sebab selalu ter-betinakan ketupat ittew..kahkah.
google
Saja aku cerita hari ni sebab esok aku kena gi balut ketupat kat rumah kazen. Diee~~~ *melayang*

Sunday, August 10, 2014

Raya.

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin.

Hambar benar intro post aku. Terlalu cliche. Banyak benda nak cerita tapi sebab gambar lambat nau nak dapat, semangat tu tak berapa nak ada. Alasann..haha. Raya macam biasa..tak meriah berbanding zaman kanak-kanak sunkist dulu. Meriah apanya kalau suku masa dekat dapur, suku masa wrestling dengan sepupu dan suku masa tidoq mati depan tv dan lagi suku masa tengok tv. OOTD jangan harap pernah ada. Aku hairan juga dengan orang rajin OOTD. Boleh bagi tips bila time paling sesuai nak ambik gambar tu? Aku rasa macam eh eh time mana orang ada masa OOTD ni. Same goes to monopod..bila entah time sesuai nak bawak keluar benda galah tu. Takkan kat kubur kot. LOL. I is malu.

Cerita raya nanti-nanti lah kongsi eh. Tunggu gambar baru aku upload plus cerita-cerita sebalik tabir. Kalau gambar krikk krikk sangat aku terus tak cerita lah kot..haha. Perangai sangat kan. Ok lah, di kesempatan ni, saya aicehh terus guna 'saya' sebab masuk mood salam perantau..kahkah. Saya ingin memohon maaf atas segala salah dan silap. Kot ada yang terasa dengan tulisan saya atau kecik hati saya buat bo layan ja dengan anda..harap dimaafkan. Itu sahaja. Sekian. 

Assalamualaikum.
Mira.