Saturday, July 30, 2011

Ku menunggu..

Aku tengah menunggu..ramadhan. Dalam dua hari lagi kita akan sambut ramadhan. Kalau ikutkan ni kali ke-20 aku bertemu ramadhan tapi lebih kurang 13 tahun aku berpuasa. Tak sangka agak lama kan. Tadi usha status kawan-kawan kat fb..ada someone write this:

wondering when was my last time celebrating full Ramadhan with full of heart.. 

Oh, suddenly aku rasa macam tak full of heart lah selama ni. Tak konsisten. Kadang-kadang malas dan kadang-kadang rajin. Tak boleh salahkan setan sebab dia takda time ni. Semua salah nafsu sendiri!

pegi jauh-jauh!

Aku harap ramadhan kali ni lebih sempurna berbanding sebelum ni. Harap sangat aku akan rajin pegi tarawih. Rajin tolong mak masak untuk sahur. Rajin jahit baju raya. Rajin baca Quran. Rajin serajin-rajinnya..
Okay, tu je lah harapan aku sempena ramadhan kali ni.


p/s: to my beloved friends: Amee, Najwa, Dayah..thanks sebab mention nama saya dlm blog anda semua. Sangat terharu okay! Hehe..

Love, Mira.

Tuesday, July 5, 2011

Oh, Hanya Kau Yang Mampu!!

Kepada: Kau yg pandai dan cantik serta hot..


Aku mewakili kawan-kawan aku saja lah nak cakap yang kami ni dah cukup menyampah dengan blog kau. Tapi kan kau mesti bangga doh sebab jadi topik perbincangan kat fb kitaorang. Kau macam famous lah sebab kitaorang rajin stalk kau tau. Sila rasa bangga sebab tak ramai orang yang kitaorang stalk secara berjemaah dan disertai dengan kutukan. You're the only one, girl!

Aku bagi tiga sebab kami sudi jadi haters kau;

#1:Kau tu obses!

Aku memang pembenci orang yang obses jadi secara automatiknya kau memang aku tak suka ok! Hidup kau hanya untuk bf kesayangan kau..kononnya lah. Semua yang kau buat hanya untuk dia. Dia pun camtu jugak. Korang macam dah ditakdirkan untuk bersama sejak lahir lagi. Takdak apa yang mampu halang korang. Kira macam korang pasangan ter"romantik" di dunia ni! Hebatnya cinta korang kan. Aku kagum lah. Tapikan kalau kata..ni kalau lah kan korang break up nanti tak ke kau rasa kau perlu kawan untuk dengar luahan hati kau tu? Ya, kau rapat dengan mak kau..aku tau tu tapi kau takdak rasa perlukan kawan ke? Aku curious lah dengan kau ni. Kau yang tak perlukan kawan ke kawan yang tak perlukan kau eh? Opss..

oo.."sweet" lah korang!

 #2: kau show off!

Perlu ke kau nak mention harga semua benda yang kau makan? Perlu ke nak cakap apa yang kau makan tu mahal? Perlu ke nak cakap kat mana kau makan sambil kata hanya orang kaya boleh makan? Perlu ke??? Kau ni sebenarnya tak pernah makan ke benda-benda yang "mahal" tu semua..yang *perak sangat awat chek? Tolong jangan malukan diri sendiri boleh tak. Aku pun takda la selalu makan kat tempat-tempat mahal macam Secret Recipes, Dome..tapi aku takda lah war-war kan kat semua orang yang aku pegi situ sambil makan benda mahal beserta tag price..huh! Ayat-ayat kau yang biasa dilihat..
                    Harga milo ni RM18.50 tau. Mahal kan, biasa la makanan orang kaya raya macam kite jeww..(aku:milo RM1.00 kat kafe C di Kmpk pun sedap apa!)

OMG! Carbonara ni mahal tau..bf kite suka lah..(aku:terasa mahu mencarut ya disitu!)




Ni mahal tau! Banyak duit bf kite a.k.a bakal hubby kite habiskan tuk beli this cake for  my besday. Love u lah!( aku:Tatkala ni hatiku berkata what the heck!)

 #3:Mulut kau bau longkang!

Aku rasa kau tak sedar atau pun buat-buat tak sedar yang mulut kau berbau longkang.. Ewww! Kau sedap je sindir orang kan..
kau kata: "Eh, banyak tu je result awak? Oh, padanlah tak study pun kan. Kalau awak yang tak study ni dapat B mesti kite dapat A kan?"
Oh, mulut longkang yang berlagak! Kau rasa kau akan berada kat atas selama-lamanya ke? Kau rasa bila masuk U ni kau boleh skor ke? Kau rasa takdak orang boleh lawan kehebatan kau ke? Oh, please lah..jangan ingat diri kau tu hebat sangat k..Tulis simple word dalam english pun kau tunggang terbalik. Kalau pasal grammar aku tak kesah lah, semua orang ada masalah tu tapi ni vocab kau pun sendu je aku tengok. Rasanya budak SPM boleh tulis better dari kau. Jadi, jangan rasa diri tu hebat sangat kay!

Okay, penat dah aku bentangkan analisis aku pasal kau punya perangai nih. Ni semua atas jasa stalker-stalker yang rajin meng-update pasal aktiviti kau. Sila ucap terima kasih pada mereka. Kami saja tak buka group haters kat fb sebab taknak kau perasan famous pulak, nanti makin menjadi-jadi. So, dalam erti kata yang mudah.. kami nak kata kat sini...


p/s: thanks kpd Amee yg buat permintaan untuk entry ni..
(*perak = orang yang tak pernah jumpa sesuatu benda tu dan excited gila bila dapat; macam kera dapat bunga. Sebutan bukan seperti negeri perak ya, harap maklum!)


Love, Mira.

Monday, July 4, 2011

Tak Faham Aku

 Untuk: Kau

Aku tak faham dengan kau.. serius weh!

Dulu kau bengang..
Dulu kau marah..
Dulu kau menyampah..
Dulu kau kutuk..
Dulu kau ejek bila ada orang yang obses dengan kapel diorang.

Tapi sekarang..
Kau sendiri obses dengan bf kau..
Kau sedar tak?
Kau tak habis-habis cakap pasal bf kau..
Kau sedar tak?

Kau lebihkan bf kau..
Kau sedar tak?
Kau kecikkan hati kawan-kawan kau..
Kau sedar tak?
Kau dah jadi sebahagian dari orang yang pernah kau benci dulu??

Aku diam tak bererti aku tak peduli..
Aku tak kata aku benci bf kau tapi aku pun takda la suka sangat.
Cuma tolonglah jangan over sangat.
Aku taknak biar hati aku kata 'aku harap korang break'..
Aku taknak doa yang buruk-buruk..
Aku harap kau bahagia sebenarnya..apa-apa pun kau kawan aku.
Jadi, tolonglah kurangkan ke-obses-an kau tu..tolong ya..
Sekian.

yeah, i get it..takyah ulang bebanyak kali..


Love, Mira.

Saturday, July 2, 2011

Happy Belated Birthday Awak........!

Semalam 1 Julai,  besday Alny Marlynnni..ex-roomate aku. Aku hampir terlupa, nasib baik terbuka FB semalam baru perasan..hehe. Harap-harap dia akan sentiasa gembira tak kira lah sesusah mana pun dugaan yang datang. Ceh, ayat nak skema je kan..


                                     kenangan setahun bersama..rindunya! *klik utk besarkan gambar                                        

                                                              

si besday girl yang gelong..haha



kami roomates! Oh sayangnya Trisna takda..

Semoga lagi matured setelah masuk 20-an ni. Dan semoga awak menemui kebahagian yang hakiki. Selamat menyertai saya dah Tikah..the 20's club..hehe.

 Love, Mira.